DOLLY´s DAGBOEKEN

Burgermoeder Dolly Zuidkruis herself heeft op 1 februari 2014 met terugwerkende kracht het leegstaande blog van de Columnisten van Katoen onteigend. Sindsdien maakt ze haar eigen Dagboek ermee wereldkundig.
Iedere gelijkenis met de echte wereld berust op louter toeval; de werkelijkheid is immers te absurd om verzonnen te kunnen zijn.


zondag 20 juli 2014

DOLLY ZEILT OM

Pffff!

Fff uitblazen, want het is niet alleen heel erg verschrikkelijk warm buiten, maar ik heb het ook nog eens heel erg verschrikkelijk druk. Wat wil je ook, het is nu eenmaal zomer, dus dé tijd om ferme besluiten te nemen, voordat de bezwaarmakende zeuren weer terug zijn van vakantie. Bovendien heb ik vanmiddag een afspraak bij de kapper en is er vanavond nog een bijeenkomst om wat puntjes op de i te zetten voor Alterno, ons eindzomerfestival aan het eind van de zomer, maar daarover een andere keer meer.

Gelukkig heeft de wethouder deze week wat honneurs kunnen wegwerken:

(...) en als er een honderdjarige bij is, en er daarbovenop ook de garantie is dat een streekkrant het heuglijke nieuws van de gefêteerde eeuwling komt verslaan en fotograferen, dan laat ook de schepen van Bevolking zich hier opmerken. In die gevallen houdt hij een korte speech (steeds dezelfde, maar dat kan hij zich ruimschoots permitteren voor een publiek van dementerenden), schenkt in naam van de voltallige gemeenteraad een pot bloemen aan de honderdjarige, wenst die nog vele, vele jaren in de gloria, eet gehaast een taartje, drukt alle stemgerechtigden de hand en verdwijnt.

(Bron: Dimitri Verhulst - De Laatkomer, blz. 12)

Dat scheelde mij gelukkig ook weer een taartje, want als beschermvrouwe van het aanstaande Ontslakkingsfestival, kun je maar beter niet op de foto met een gemeentelijke slagroompunt.

Lopende zaken
Ondertussen lopen de lopende zaken, zoals de presentatie van de zeven wegen van de wethouder, natuurlijk ook gewoon door. Zoals de zeven wegen van de wethouder, of had ik dat al gezegd? Ook die moeten er natuurlijk doorgejast zijn voordat de bezeurmakende zwaren weer terug zijn. Dus hoort, enzovoort, hier is tracé nummer zes. Kurk van de fles!

 

Tracé no.6 - Via Nostalgia    (artist´s impression)

En nu eerst maar even iets te snacken op ons gezellige wekelijkse groente- en fruitfestival. Ik denk dat ik een patatje remspoor neem.


Groente- en fruitfestival van Sas-Laweit                 (foto: Inturist Sarandë)

Hoort, zegt het voort,
Dolly houdt zich aan haar woord:
wie omzeilt, die niet ontspoort!

Dolly Zuidkruis,
burgemeester Sas-Laweit

De woordvoerder is op vakantie.

1 opmerking :

Granny smith zei

Sas laweits gezegde: zomerrood, regel- en wetgeving in de sloot. Of was het nou goot, er was toch iets met goot....?!