DOLLY´s DAGBOEKEN

Burgermoeder Dolly Zuidkruis herself heeft op 1 februari 2014 met terugwerkende kracht het leegstaande blog van de Columnisten van Katoen onteigend. Sindsdien maakt ze haar eigen Dagboek ermee wereldkundig.
Iedere gelijkenis met de echte wereld berust op louter toeval; de werkelijkheid is immers te absurd om verzonnen te kunnen zijn.


woensdag 2 juli 2014

DOLLY'S QUASIDUCT

VIER VLIEGEN IN ÉÉN KLAP 

Van de wethouder kun je zeggen wat je wilt en veel gewone mensen doen dat dan ook, maar je kunt niet volhouden dat hij geen volhouder is. Onvermoeibaar doet hij zijn welriekende best en houdt hij het volste vertrouwen. Niet van anderen, maar wel in zichzelf en in een happy end. Misschien wat naïef gedacht, maar zo denkt de man nu eenmaal.

Wat wil het geval? Het geval wil dat een bevriende ondernemer onze vitale gemeente een prachtig, nee wat zeg ik, een schítterend villakamp heeft geschonken. Een zompig en stinkend moeras heeft hij veranderd in een lust voor oog en oor. Heel de gemeente is er blij mee. Heel de gemeente? Nee, een kleine nederzetting blijft weerstand bieden aan de vooruitgang en maakt het leven voor zichzelf en anderen niet bepaald gemakkelijk...

Wat is nou helemaal het probleem? Het probleem is dat het villakamp eigenlijk midden in de wildernis ligt en er geen weg naar toe leidt, behalve een onooglijk dijkje dwars door Oosterbuurt. Die Oosterbuurters denken kennelijk dat ze onoverwinnelijk zijn omdat ze vroeger in de toverdrank zijn gevallen. Maar toveren, dat kan de wethouder ook!

Nét toen we de onvergeeflijke fout dreigden te begaan om de Oosterbuurters mee te laten denken over de zeven manieren om hun armzalige dijkje te upgraden tot een fatsoenlijke ontsluitingsweg (maar daarover een andere keer meer), toverde daar de wethouder opeens een heel andere, maar ondertussen echt wel geniale oplossing uit zijn mouw: een quasiduct!

Vermoedelijke loop van het oude quasiduct                   (foto: Archeologisch Genootschap Laweit)



Quasiduct
Nijmegen beweert dan wel de oudste stad van Nederland te zijn, maar volgens de wethouder bestond Laweit al veel eerder. Het kan haast niet anders of er heeft een quasiduct door de polder gelegen, want bij opgravingen is niets gevonden, dus dat is bewijs genoeg voor het feit dat de Romeinen hier waren, want die kenden het gebruik van plastic nog niet.

De wethouder stelt nu voor om het villakamp te ontsluiten met een modern quasiduct van kunststof, als eerbetoon aan de Romeinen en om het historisch landschap te herstellen. Wat wil een mens nog meer? Villakamp ontsloten, Sas-Laweit komt nog steviger op de toeristische kaart te staan, wethouder gerehabiliteerd en Dolly onsterfelijk dankzij


DOLLY’S QUASIDUCT


Een bevriend onderzoeksbureau wil het verkennende onderzoek uitvoeren voor slechts 350.000 euro. Dus tel uit je winst! Misschien word ik wel Minister van Geschiedenis.

Hoort, zegt het voort
hoe Dolly Zuidkruis diaspoort.

Dolly Zuidkruis,
nu nog even burgemeester Sas-Laweit



Dit bericht is opgesteld in samenspraak met Siebe Proximus, woordvoerder gemeente Sas-Laweit

3 opmerkingen :

Drs. Dré zei

Ontroerd van zoveel moois!
Dolly als je zo doorgaat worden je dagbloggen misschien wel verflimd!
Hoort zeg het voort
Dolly heeft weer literair gescoord

Siebe Proximus zei

Geachte heer Dré,

Dank voor uw loftuitende respons. Wellicht is u echter te vriendelijk: zoals de natura artis magistra is, zo overtreft de werkelijkheid alle verbeeldingskracht. De literaire wendingen vloeien voort uit de pen van ondergetekende en de genialiteit van de wethouder kwam pas aan het licht na gedegen research van een bevriende doctorandus.

Hoogachtend,
Siebe Proximus, woordvoerder

Anoniem zei

Deze blog verdiend een groter publiek.
Kunnen we niet, onder het mom van een fusie, een naastgelegen gemeente annexeren en een groot Sas Laweit stichten?
juliux